Menú

Puja al tren!

Puja al tren

La Xarxa de Biblioteques de Vilanova i la Geltrú posa en marxa cada any el concurs de lectura ‘Puja al tren', que es realitza conjuntament amb les biblioteques del Garraf i de l'Alt Penedès.

El concurs s'adreça a l'alumnat de 4t, 5è i 6è de primària de la ciutat. Els participants tenen un mapa literari que els acompanyaran al llarg de tot el concurs. En aquest mapa hi ha 6 línies de tren que els portarà a un viatge diferent en funció de la temàtica escollida: AVENTURES, MISTERI, HUMOR, EXPERIÈNCIES/REALITAT, CLÀSSICS I LA CUA DEL TREN. Cada línia tindrà diverses parades i cada parada proposarà el títol d'un llibre. El personal bibliotecari ha elaborat una tria molt acurada de les lectures per tal que siguin engrescadores per als joves lectors. Els participants només hauran de seleccionar la lectura que més els agradi, agafar el llibre en préstec a la biblioteca i gaudir de la seva lectura.
Un cop llegits un mínim de tres llibres del mapa, i demostrada la seva lectura a partir de les preguntes formulades pels bibliotecaris entraran en el sorteig de diversos premis. Tots els participants rebran un diploma de viatger.

DATES DE L'EDICIÓ: de l'11 de desembre de 2023 al 27 d'abril de 2024.

Podeu descarregar aquí el mapa de l'edició 2023-2024

Accediu al llistat de lectures en format accessible

 -----------¿ COMENCEM A PREPARAR LA PROPERA EDICIÓ 2024-2025

Puja al tren

L'objectiu d'aquest projecte, és fomentar la lectura en la franja d'edat on les biblioteques detecten que davallen els hàbits lectors.
El projecte es va iniciar l'any 2016 arran d'una acció promoguda pel grup de treball PEGAinfantil (Penedès – Garraf), que el componen els responsables de les sales infantils de les 11 biblioteques municipals d'aquestes comarques.

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord