Menú

Puja al tren!

Puja al tren 22-23

La Xarxa de Biblioteques de Vilanova i la Geltrú posa en marxa cada any el concurs de lectura ‘Puja al tren', que es realitza conjuntament amb les biblioteques del Garraf i de l'Alt Penedès.

El concurs s'adreça a estudiants de 4t, 5è i 6è de primària de la ciutat. Els participants tenen un mapa literari que els acompanyaran al llarg de tot el concurs. En aquest mapa hi ha 5 línies de tren que els portarà a un viatge diferent en funció de la temàtica escollida: humor, aventures, experiències, terror i clàssics. Cada línia tindrà diverses parades i cada parada proposarà el títol d'un llibre. El personal bibliotecari ha elaborat una tria molt acurada de les lectures per tal que siguin engrescadores per als joves lectors. Els participants només hauran de seleccionar la lectura que més els agradi, agafar el llibre en préstec a la biblioteca i gaudir de la seva lectura.

Podeu descarregar aquí el mapa de l'edició 2022-2023.

Un cop llegits un mínim de tres llibres del mapa, i demostrada la seva lectura a partir de les preguntes formulades pels bibliotecaris entraran en el sorteig de diversos premis. Tots els participants rebran un diploma de viatger.

L'objectiu de la iniciativa és fomentar la lectura en la franja d'edat on les biblioteques detecten que davallen els hàbits lectors. Sorgeix l'any 2016 arran d'una acció promoguda pel grup de treball PEGAinfantil (Penedès – Garraf), que el componen els responsables de les sales infantils de les 11 biblioteques municipals d'aquestes comarques.

El concurs compta amb la col·laboració de l'Espai Far, el Museu Romàntic Can Papiol, les llibreries A Tres Tintes, La Gàrgola Llorens Llibres, Llibreria La Mulassa, Museu del Ferrocarril, Telemàtic solucions informàtiques i botiga online i Petit Cineclub de Vilanova i la Geltrú.

Puja al tren 22-23
T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord