Menú

Préstec

Política del servei de préstec

La Xarxa de Biblioteques Municipals dóna accés a més de vuit milions de documents (llibres, DVD, CD, revistes i diaris) que podràs localitzar a l'Aladí, el catàleg col·lectiu de la Xarxa.

El préstec és gratuït i permet endur-te a casa durant 30 dies fins a 30 documents:

  • 15 documents en suport paper entre llibres i revistes durant 30 dies
  • 6 DVD i 9 altres materials multimèdia (CD, CD Rom...) durant 30 dies

Només necessites disposar del carnet de la biblioteca, que és vàlid a totes les biblioteques públiques de Catalunya i també permet gaudir de descomptes culturals.

Aquesta normativa és d'aplicació a totes la XBM de la Diputació de Barcelona.

Renovacions

Es faran un màxim de tres renovacions, tant si l'usuari ve personalment a la biblioteca com si la demanda és telefònica o per correu electrònic.

Els usuaris poden fer les seves pròpies renovacions per internet a través del seu Espai personal. Cal recordar als usuaris que no és possible fer renovacions a través del web de documents que:

  1. estiguin reservats per un altre usuari
  2. els hagin renovat ja 3 vegades
  3. estigui expirada la data de retorn
  4. el carnet estigui bloquejat

Reserves

Des de les biblioteques es poden reservar documents que siguin sol·licitats pels usuaris. Les reserves es poden fer tant del fons propi com del de la resta de biblioteques de la Xarxa; en aquest supòsit, l'usuari decidirà si es desplaça a la biblioteca propietària per recollir el document o sol·licitar que li portin mitjaçant el servei de préstec interbibliotecari (recordeu que aquest servei està subjecte a preus públics). No es poden efectuar reserves de documents que l'usuari ja té prestats.

El màxim de reserves que pot acumular un usuari és de 30, independentment del tipus de document (DVD, llibre, etc) que sigui reservat. Les entitats estan exemptes d'aquesta norma.

Préstec

Préstec interbibliotecari

Si al catàleg Aladí trobes un document que no està a la teva biblioteca, pots demanar-lo al personal de la biblioteca perquè t'arribi a través del préstec interbibliotecari. 

Gràcies a aquest servei, tens al teu abast el fons de les més de 224 biblioteques i 10 bibliobusos de la Xarxa de Biblioteques Municipals ja que les biblioteques et proporcionen els documents que no disposen al seu fons però que es troben a altres biblioteques de la Xarxa o d'altres institucions, com les de les universitats públiques catalanes. També t'oferim el préstec interprovincial, adreçat a qualsevol biblioteca i t'informaran.

Per fer ús del préstec interbibliotecari, cal abonar el preu públic corresponent en el moment de sol·licitar el document. En el cas de préstec interbibliotecari amb altres institucions, el preu s'estableix segons la normativa de la institució.

Préstec interbibliotecari

EBiblio

EBiblio Catalunya és el servei de préstec gratuït de llibres electrònics adreçat als tots els usuaris amb carnet de les biblioteques públiques de Catalunya. Es pot accedir als continguts a través de diferents dispositius: ordinadors personals, lectors de llibres electrònics, tauletes o telèfons intel·ligents.

El servei l'ha promogut el Ministeri d'Educació, Cultura i Esport amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de Barcelona.

eBiblio posa a la teva disposició una col·lecció de novetats editorials de diverses temàtiques:

  • Obres de ficció per a públic adult i per a públic infantil i juvenil, que inclouen còmic, narrativa, poesia i teatre.
  • Obres de no-ficció per a públic adult i per a públic infantil i juvenil, que inclouen obres de ciències socials, desenvolupament personal, esports, informàtica, viatges...
  • Revistes en català i castellà.
  • Més de 2.000 títols de pel·lícules, curtmetratges, enregistraments de concerts i documentals.

Accedeix al servei a través de: http://catalunya.ebiblio.cat.

També s'hi pot accedir descarregant l'aplicació eBiblio Catalunya, disponible per a Android i iOS.

EBiblio
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord