Menú

Premi a la Innovació Teresa Rovira i Comas a les biblioteques municipals de VNG

Comparteix:
04/11/2019 14:06

El projecte 'Premi Menjallibres' de foment de la lectura per als joves de 1r i 2n d'ESO rep el reconeixement de la Generalitat com a millor iniciativa d'innovació de 2018

El projecte 'Premi Menjallibres', que aquest curs arriba a la tercera edició, ha estat guardonat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya amb el premi Teresa Rovira a la millor innovació a les biblioteques públiques de l'any 2018. Aquest reconeixement distingeix la tasca que realitzen les biblioteques públiques com a agents culturals en la dinamització i promoció de la lectura i la cultura. En aquest sentit, el Premi Menjallibres té per objectiu fomentar la lectura entre els joves de primer i segon de l'ESO, que participen voluntàriament en el projecte a través dels centres educatius de la ciutat.

El Premi Menjallibres, que aquest curs arriba a la tercera edició, ja s'ha posat en marxa i enguany tindrà com a autors protagonistes a Laia Aguilar, amb ‘Juno';  Fernando Lalana, amb ‘Rut sense hac' i Muriel Villanueva, amb ‘Tu, sucia rata'. L'alumnat participant, després de llegir els llibres és qui a través dels seus vots ha d'escollir l'obra guanyadora. Durant el curs a més a més, els joves mantenen sengles trobades amb els autors per tal de parlar-hi i conèixer-ne la seva obra i trajectòria.

El Premi Menjallibres és una iniciativa del Servei d'Educació de l'IMET i la Regidoria de Cultura, mitjançant la Xarxa Municipal de Biblioteques (XBMVNG) i la col·laboració dels centres educatius de secundària que s'han sumat al projecte.  Paral·lelament al desenvolupament del premi lector també es fa un Concurs de Booktràilers en el qual podran prendre part tots els estudiants que participen en el projecte. Per a aquest concurs es compta amb la participació del Gran Teatre del Liceu, el Museu del Ferrocarril de Catalunya i Rodalies RENFE, el cinema del Círcol Catòlic i la plataforma Filmin que fan possibles els premis que reben els estudiants guanyadors.

Més informació: http://premimenjallibres.vilanova.cat/

 

.

.

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Biblioteques
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració