Menú

David Lozano, guanyador del premi Menjallibres amb ‘Desconeguts'

Comparteix:
21/05/2019 10:11

375 estudiants de 1r i 2n d'ESO han participat en la segona edició d'aquest concurs, que vol promoure l'hàbit lector entre els més joves, i han decidit el títol guanyador

David Lozano, amb el llibre "Desconeguts", editat per Edebé, s'ha endut el Premi Menjallibres 2018/2019. L'objectiu d'aquest premi és fomentar la cultura i la lectura entre els joves i promoure la seva participació en activitats culturals.

L'Auditori Eduard Toldrà va acollir dimecres l'acte de cloenda del Premi, en el que es va donar a conèixer el títol i l'autor guanyador: 'Desconocidos' de David Lozano, que va competir amb els altres dos finalistes: '50 coses sobre mi' de Care Santos i 'Invisible' d'Eloy Moreno.

Els tres autors han visitat Vilanova i la Geltrú durant el curs per fer un intercanvi d'impressions amb els alumnes participants. Durant el mes d'abril els estudiants han votat la lectura que més els ha agradat.

La trobada amb els autors va servir també per lliurar els premis als participants al Concurs de booktràilers. S'hi han presentat 19 vídeos realitzats per un total de 45 alumnes. Luc Linares Fordham i Helena Martínez Mur, de l'Escola El Cim, s'han endut el premi al booktràiler més creatiu; Anna Calderón, Judit Ramírez i Aina Monserrat, de l'Escola Pia, el premi al millor guió; i Montse Palacios, Óscar Serrano, Marina Arias, Alícia Hernández, Berta Ferrer i Oriol Pascual, de l'Escola Pia, el millor booktràiler. També s'ha lliurat un premi especial per a aquesta escola per haver fet el millor vídeo. Els premis han estat gentilesa dels col·laboradors amb el projecte: el Gran Teatre del Liceu, el Museu del Ferrocarril i Rodalies Renfe, Spring Projeccions (responsables de la programació de cinema del Círcol Catòlic), i la plataforma FilminCat.

L'acte, que va ser tota una festa, va acabar amb la signatura de llibres i fotografies amb el guanyador David Lozano.

Aquesta segona edició del Premi Menjallibres manté la valoració positiva de la primera, augmentant el nombre d'alumnes participants en una cinquantena. Es tracta d'una iniciativa molt ben rebuda per part dels centres educatius i del seu alumnat: no només hi participen tots els centres d'educació secundària de Vilanova i la Geltrú, sinó que també s'han omplert totes les places que s'oferien.

El Premi Menjallibres és una iniciativa del Servei d'Educació de l'IMET i la Regidoria de Cultura (mitjançant la Xarxa Municipal de Biblioteques), amb la voluntat de fomentar la lectura i els hàbits lectors entre els alumnes de 1r i 2n d'ESO dels centres de Vilanova i la Geltrú.

·         Més informació: Premi Menjallibres

·         Podeu veure un àlbum de fotografies de la jornada aquí: Lliurament del Premi Menjallibres (fotos)

.

.

.

.

.

.

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Biblioteques
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració