Menú

Fons Lluís Pascual Carbonell

Fons especialitzat en ciclisme

Lluís Pascual Carbonell, 1939 – 2016, va ser una figura vinculada al ciclisme a Vilanova i la Geltrú al llarg de tota la seva vida.

Va ser fundador i primer president de la Unió Ciclista Vilanova, entitat que va néixer el 1978 fruit de la inquietud d'un grup d'aficionats al ciclisme vilanoví, i de la qual va ser soci d'honor fins a la seva mort l'any 2016.

Vinculat al llarg de la seva vida a la seva gran passió, que era el ciclisme, va regentar una botiga de bicicletes a la Rambla de l'Exposició on s'arreplegaven els aficionats a l'esport de les dues rodes.

La seva família ha fet donació a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú del fons documental que va recopilar al llarg de molts anys d'amor pel ciclisme.

Aquest es troba a la biblioteca Armand Cardona Torrandell, al Racó Ciclista, i que es composa d'un centenar de monografies (amb biografies dels més grans ciclistes com Jacques Anquetil, Luís Ocaña, Eddy Merckx o Raymond Poulidor), a més de nombroses i rellevants publicacions periòdiques com el Velo i el Miroir du Ciclisme.

Fons especialitzat en ciclisme
T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord