Menú

Informació i préstec

SERVEI D'INFORMACIÓ

Des dels taulells d'atenció s'ofereix informació relativa als diferents serveis de la biblioteca, activitats i fons documentals que conformen la col·lecció. 

El carnet i el servei de préstec es centralitza al taulell ubicat al vestíbul, des del que s'informa de qualsevol altra informació requerida pels usuaris i usuàries.

SERVEI DE PRÉSTEC

La Xarxa de Biblioteques Municipals dóna accés a més de vuit milions de documents (llibres, DVD, CD, revistes i diaris) que podràs localitzar a l'Aladí, el catàleg col·lectiu de la Xarxa i al catàleg Atena que cerca a totes les biblioteques públiques de Catalunya. 

El préstec és gratuït i permet endur-te a casa durant 30 dies fins a 30 documents.

Només necessites disposar del carnet de la biblioteca, que és vàlid a totes les biblioteques públiques de Catalunya i també permet gaudir de descomptes culturals.

Aquesta normativa és d'aplicació a totes la XBM de la Diputació de Barcelona.

Renovació de documents

Reserves

El màxim de reserves que pot acumular un usuari és de 30, independentment del tipus de document (DVD, llibre, etc) que sigui reservat. Les entitats estan exemptes d'aquesta norma.

Préstec interbibliotecari

El 18 de març de 2021 va entrar en funcionament el Catàleg Col·lectiu de les Biblioteques Públiques Atena, que unifica el fons de les 227 biblioteques i els 10 bibliobusos de la Xarxa de Biblioteques de Municipals (XBM) de la Diputació de Barcelona amb els de les biblioteques públiques de Girona, Tarragona i Lleida.

Què tens al teu abast?

El catàleg Atena facilita la integració del fons documental de totes les biblioteques públiques de Catalunya i l'accés dels documents als ciutadans. És un servei gratuït i de lliure accés pels que disposin del carnet de les biblioteques públiques de Catalunya, basat en un sistema de préstec interbibliotecari nacional, que connecta totes les biblioteques públiques de Catalunya. Si disposes de carnet de biblioteca, pots realitzar en línia les peticions de préstec interbibliotecari de documents que no estiguin disponibles a la biblioteca o biblioteques del teu municipi o bibliobús.

Quan adreçar-te a l'Aladí i quan adreçar-te a l'Atena?

  • El catàleg Atena és una interfície comuna, que fa de passarel·la entre els dos catàlegs Aladí (catàleg de la Xarxa de Biblioteques Municipals de Barcelona) i Argus (catàleg si l'usuari no és de la XBM). Permet fer la petició només si no tens el document disponible en alguna biblioteca del teu municipi.
  • L'Aladí té funcionalitats més àmplies: l'espai personal dels usuaris i tots els serveis associats.

Més informació:

Préstec interbibliotecari

Com cercar i obtenir un document al catàleg Atena

Biblioteca Digital

La Biblioteca Digital (abans EBiblio Catalunya) és el servei de préstec gratuït de llibres electrònics adreçat als tots els usuaris amb carnet de les biblioteques públiques de Catalunya. Es pot accedir als continguts a través de diferents dispositius: ordinadors personals, lectors de llibres electrònics, tauletes o telèfons intel·ligents.

El servei l'ha promogut el Ministeri d'Educació, Cultura i Esport amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de Barcelona.

La Biblioteca Digital, posa a la teva disposició una col·lecció de novetats editorials de diverses temàtiques:

  • Obres de ficció per a públic adult i per a públic infantil i juvenil, que inclouen còmic, narrativa, poesia i teatre.
  • Obres de no-ficció per a públic adult i per a públic infantil i juvenil, que inclouen obres de ciències socials, desenvolupament personal, esports, informàtica, viatges...
  • Revistes en català i castellà.
  • Més de 2.000 títols de pel·lícules, curtmetratges, enregistraments de concerts i documentals.

Accedeix al servei a través de: https://biblioteca.ebiblio.cat/.

També s'hi pot accedir descarregant l'aplicació eBiblio Catalunya, disponible per a Android i iOS.

Biblioteca Digital
T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord