Menú

Fons Armand Cardona Torrandell

Tot el material relacionat amb la figura d'Armand Cardona Torrandell té un protagonisme destacat dins el que és la col·lecció local de la Biblioteca. En el següent espai podeu consultar la seva biografia, informació bibliogràfica, fotografies, reproduccions de cartells i tota aquella informació relacionada amb la seva figura.

Armand Cardona Torrandell a cop d'ull

Armand Cardona Torrandell va néixer el 3 de novembre de 1928 a Barcelona. Fill de Bartomeu i de Teresa, ambdós mestres nacionals, fou el tercer de quatre fills. El fet que els seus pares es dediquin a l'educació el portà a viure a diferents poblacions, passant per Sant Pau d'Ordal i arribant a Vilanova i la Geltrú el 1933, on van ser destinats els seus pares.

És al 1951 quan Armand Cardona Torrandell s'inicia en el món de la pintura, envoltat pel mar Mediterrani de Vilanova i seguint la tendència naturalista del moment. El seu naturalisme es caracteritza per la seva sobrietat i per l'abstracció, a la vegada que intenta captar els problemes físics de la llum i el color. És un moment en el que Cardona es comença a plantejar un seguit de problemes socials i entra en contacte amb persones desplaçades (captaires, gitanos, prostitutes); uns personatges que caracteritzaran la seva obra a partir de 1956. Altres temes del seu interès són les barques que coneix molt bé de les platges de Vilanova.

Per a ell la pintura és realisme en el sentit que pretén captar allò més profund i autèntic de la realitat. Mitjançant el seu peculiar llenguatge incorpora en la seva obra tota la problemàtica essencial que l'envolta. 

Una part important de la seva obra és la que va més enllà de la tela. En aquest sentit destaquen les seves escenografies (Ronda de mort a Sinera i La bona persona de Sezuan), el disseny dels vestits del Ball de Diables que realitza l'any 1980 i el Mur del Teatre del Círcol Catòlic que s'inaugura el 1985.

Armand Cardona i Torrandell morí el 15 de gener de 1995.

Armand Cardona Torrandell a cop d'ull

Exposició permanent Armand Cardona Torrandell

El 20 d'octubre de 2011 es va es va inaugurar oficialment l'exposició permanent de part de l'obra d'Armand Cardona Torrandell que s'ha ubicat a la Sala d'actes de la Biblioteca Armand Cardona Torrandell. 

Aquesta mostra es composa de dinou peces que es poden veure de manera permanent a la Biblioteca. Hi ha exemplars destacats que han format part d'exposicions, esbossos o treballs preliminars que pertanyen a visions més personals de Cardona. Obres realitzades en el període comprés entre la primera exposició a Barcelona, el març de 1957, fins a la darrera, l'hivern de 1984, al Castell de la Geltrú. 

Exposició permanent Armand Cardona Torrandell
T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord