Menú

Digital

Codeclub

El Codeclub és una xarxa de clubs de programació d'ordinadors per a nens i nenes que actua a diversos equipaments arreu de Catalunya, incloses les Biblioteques Públiques.

Els objectius del CodeClub són:

  • Acostar els nens i nenes d'entre 10 i 12 anys a les biblioteques públiques, oferint-los la possibilitat d'iniciar-se a la programació d'ordinadors. 
  • Oferir des de les biblioteques una oferta formativa atractiva per una franja d'edat clau en la fidelització del ciutadà a la biblioteca. El projecte també permet la intervenció de les famílies en el procés d'aprenentatge.
  • Fomentar l'equitat: la iniciativa és gratuïta i oberta a tots els nens i nenes amb la intenció que la participació sigui paritària al 50%.
  • Treballar la creativitat, la planificació i el pensament crític a través de la programació de jocs.
  • Incentivar les vocacions científico-tecnològiques entre els infants.
  • Fomentar la col.laboració de l'entorn universitari a les biblioteques públiques.
Codeclub

Formació TIC +55

La Fundació Pere Tarrés i la Fundació Vodafone España han posat en marxa un projecte per formar majors de 55 anys en l´ús de les tauletes i els smartphones.

L´objectiu d´aquest projecte és que les persones grans aprenguin a utilitzar els nous dispositius mòbils i puguin estar al dia en les noves tecnologies, tenint en compte la importància que tenen en la societat actual. Aprenen, per exemple, a connectar-se a una xarxa WiFi, a navegar a través de la seva tauleta, i aprofitar les funcionalitats del seu telèfon mòbil per fer fotos amb la càmera, utilitzar aplicacions com WhatsApp i Skype i poder comunicar-se amb els seus, entre altres. 

A les Biblioteques Municipals s'han realitzat els següents tallers:

* Whatsapp i altres apps al teu mòbil

* Fes lloc al teu mòbil: optimitza l'emmagatzematge

Formació TIC +55

BiblioLab

BiblioLab és un programa de la Xarxa de Biblioteques Municipals (XBM) que desenvolupa i dóna suport a accions que tenen com a finalitat l'accés al coneixement a través de l'experimentació i metodologies innovadores i creatives en un entorn col·laboratiu obert a la ciutadania.

Els projectes desenvolupats en aquest programa abasten diferents branques del coneixement, en moltes d'elles el factor tecnològic té un paper important com a eina vehicular. Així es podran desenvolupar projectes purament tecnològics però també  projectes científico-socials (nutrició, agricultura, astronomia, natura, etc.), projectes artístics (la música, les arts plàstiques o l'artesania) i projectes relacionats amb la lectura i l'escriptura, l'essència de les biblioteques.

A les Biblioteques de Vilanova s'han impartit tallers de programació, robòtica i fotografia, entre altres.

BiblioLab
T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord