Menú

Beca d'estudis literaris

Antoni Munné-Jordà

L'escriptor vilanoví Antoni Munné-Jordà va presentar en roda de premsa el 10 de febrer de 2022, a la Biblioteca Armand Cardona la Primera Beca d'Estudis literaris que porta el seu nom.

Ho va fer acompanyat per la regidora de Cultura Mercè Mateo, l'editor del Cep i la Nansa Francesc Mestres, els mecenes de la Beca, el Josep Lluís Vidal i l'Imma Montané.

Dotada de 3.000€, neix amb l'objectiu de becar un estudi, anàlisi o investigació sobre ciència-ficció en llengua catalana i, per extensió, sobre literatura catalana dels gèneres anomenats fantàstic, especulatiu o no mimètic.

Un dels aspectes innovadors d'aquesta beca és el seu caràcter interdisciplinari i el fet que la ciència, la tecnologia i les humanitats vagin de costat. La possibilitat, doncs,  d'unir els mons de les lletres i les ciències és un dels seus principals reclams.

La beca, que valorarà especialment la utilització del fons documental Antoni Munné-Jordà, dipositat a la Biblioteca Armand Cardona, és per l'escriptor un bon reclam per a tots els estudiosos o interessats en el camp de la ciència-ficció.

Entre la presentació dels treballs, l'elecció de la persona becada i la publicació del llibre passaran dos anys, ja que la beca té caràcter biennal, tot i que es preveu fer-la anual si hi ha una elevada presentació de treballs.

El jurat de la beca literària està format per un mínim de cinc personalitats de prestigi i solvència reconeguts, actius en l'àmbit universitari i en entitats relacionades amb la literatura catalana i la ciència-ficció, entre els quals un representant de l'editorial El Cep i la Nansa i un representant de la Biblioteca Cardona Torrandell, sota la presidència d'Antoni Munné-Jordà.

Podeu accedir a les bases de la beca des d'aquest ENLLAÇ

Podeu accedir a les bases de la beca en FORMAT ACCESSIBLE DES D'AQUEST ENLLAÇ

Antoni Munné-Jordà
T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord